Redningsselskapet investerer i Elias

Publisert: 15.05.2013

Redningsselskapet investerer i produksjonen av sesong 3 av Elias og blir fortsatt en viktig samarbeidspartner!

Redningsskøyta Elias og Redningsselskapet har allerede lang historikk. Da Alf Knutsen og Sigurd Slåttebrekk realiserte ideen om Elias ga de ut to bøker i 1999 på Elias forlag. Redningsselskapet investerte i bøkene, noe som ga inntekter til planlegging av TV-produksjon for barn.

Den opprinnelige tanken var å lage en produksjon som utseendemessig var beslektet med Thomas toget, og det ble bygget kulisser av Lunvik og karakterene i miniatyr, omgitt av et basseng med 40 000 liter vann som båtene kunne kjøre i. Det viste seg imidlertid at 3D animasjon var fremtiden, og sammen med Filmkameratene ble den TV-serien som vi kjenner i dag laget - også dette i samarbeid med Redningsselskapet.

Redningsselskapet har benyttet Elias i mange år i sitt forebyggende arbeid. For de minste barna finnes Eliasklubben www.eliasklubben.no som sprer kunnskap om sjø - og miljøvett. I tillegg finnes det lokallag over hele Norge som jobber med grunnleggende opplæring i sjøsikkerhet. De elektriske Elias-båtene som Redningsselskapet tilbyr barn og voksne å kjøre med på arrangementer, er et populært innslag for både store og små!

 

Vi gleder oss over å ha en så viktig aktør som investor og samarbeidsparter og ser fram til videre samarbeid om Redningsskøyta Elias!